• Lorem ipsum

Wat moet je weten over TV muurbeugels en wat zijn de verschillen?

Tussen de diverse wandbeugels zijn veel verschillen, daarom is het best handig om vooraf te bepalen wat je zou willen met de beugel waarmee je, je TV of monitor gaat ophangen.

Wandbeugels vallen eigenlijk het best in 3 hoofdgroepen onder te verdelen, zo staat dit ook onderverdeeld op onze website, dit zijn de volgende groepen:

Platte tv muurbeugels
Het zegt het eigenlijk al, een beugel waarmee je de TV of monitor vast aan de wand hangt, waarbij er dus geen kantel of draaimogelijkheden meer zijn na het ophangen. Dit is doorgaans de meest gebruikte en ook in de meeste gevallen de meest gekozen oplossing. Zeker in huiselijke situaties waar men graag vaak de TV als een schilderij aan de wand wil hebben hangen.

Kantelbare tv muurbeugels
Ook dit spreekt voor zich, een beugel waarmee je de TV of monitor tegen de wand aanhangt en na het bevestigen de mogelijkheid behoud om het scherm iets naar voren of achter te kantelen. Dit kan van pas komen wanneer je de TV hoog ophangt, wanneer het scherm dan iets voorover gekanteld wordt zorgt dit voor een prettigere kijkhoek. Oplossingen die we in huiselijke situaties niet zo heel erg vaak tegen komen, maar vooral binnen het onderwijs, de horeca, de theaterwereld en het bedrijfsleven. In veel situaties wil men daar de schermen niet te laag hebben hangen in verband beschadigingen of diefstal en dus komt het goed uit dat de schermen naar voren kunnen kantelen, zodat ze toch nog hoog opgehangen kunnen worden en men wel goed zicht heeft op de vertoonde beelden.

Draaibare tv muurbeugels
Dan zijn er nog de draaibare muurbeugels, dit zijn beugels die een afstand tussen het scherm en de wand hebben door middel van een arm, in de meeste gevallen zijn deze beugels voorzien van meerdere scharnierpunten. Dankzij de scharnierpunten en de afstand van de wand kan je de TV of monitor dus naar links en naar rechts draaien of zwenken. De draaimogelijkheden zijn vrijwel altijd 180 graden, alleen ontstaat soms bij grote schermen wel het probleem dat het scherm tegen de muur aan loopt en de 180 graden in de praktijk dus niet haalbaar is. Bij kleine schermen is dit niet zo snel aan de orde.

Wat hierbij dus belangrijk is, is de afstand die de beugel tussen de TV en de wand heeft. Hierbij komt nog wel de draagkracht om de hoek kijken, hoe verder het scherm namelijk van de muur af komt, hoe groter het hefboom effect. Daarom is het bij grotere schermen die je toch ver van de wand wilt hebben om een grote draaihoek te creëren verstandig om een beugel te kiezen met stevige armen en een breed draagvlak aan de muurzijde. Daardoor zijn deze beugels doorgaans wel duurder dan de vaste of kantelbare muurbeugels.

Zijn er dan nog verschillen tussen de Vaste TV muurbeugels?

Ja zeker, buiten de verschillende VESA maten (gatenpatroon, de horizontalen en verticale afstanden tussen de ophanggaten aan de achterzijde van de TV) is bij vaste beugels de afstand tot de wand ook een belangrijk gegeven. Mensen willen de TV vaak zo dicht mogelijk tegen de wand bevestigd, wat vaak ook wel het mooiste is, echter lang niet in alle gevallen het meest handig. Wanneer de kabels er bijvoorbeeld vanaf de achterkant recht wordt ingestoken, dan moet de connector dus in zijn geheel wel tussen de TV en de wand passen en is een iets grotere afstand naar de wand dus wel belangrijk.

Wanneer de afstand te kort blijkt, dan bestaan er voor de meeste aansluitingen nog wel 90 graden hoek adapters, waarmee de afstand vaak al aanzienlijk verkort kan worden. Deze hoek adapters vind je op onze andere webshop Kabels en meer.

Wat zijn de verschillen bij kantelbare muurbeugels?

Wat geldt voor de vaste beugels, geldt natuurlijk ook voor de kantelbare beugels. Hier is nog één extra verschil, hoe ver kan de beugel kantelen. Dat is in de meeste gevallen tussen de 10 tot max. 20%, maar niet bij allemaal dat is dus wel een puntje om op te letten. Over het algemeen hoeft een kanteling niet persé op de maximale stand gezet te worden, maar kan deze indien gewenst ook in een minder grote hoek worden vast gezet.

Moet ik nog meer weten over draaibare TV muurbeugels?

Draaibare beugels zijn in de meeste gevallen ook kantelbaar, daarnaast zijn er ook wandbeugels, vaak voor de kleinere schermen die niet alleen draaibaar zijn, maar ook met behulp van de arm in hoogte gesteld kunnen worden. Dit kan bij monitoren op flexplekken of in een thuissituatie waarbij meerdere mensen gebruik maken van de computer wel uitkomst bieden om allemaal de meest ergonomische houding te kunnen aannemen.

Hier vind je een ruim aanbod aan producten voor je televisie, zoals kantelbare, draaibare en plafond TV muurbeugels, hoek of haakse tv beugels, videowall wandbeugels, VESA adapters en verschillende accessoires voor je tv. Of je nu een kleine of een grote tv hebt, hier kun je de perfecte oplossing vinden voor jouw situatie. Bekijk onze selectie van producten tv beugels  en laat je tv stijlvol en veilig op zijn plek hangen.

Heb je nog meer vragen over tv beugels, voor thuis of op kantoor bel of mail ons gerust. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste oplossing voor jouw situatie. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tijdens kantoor uren op het telefoonnummer 075 655 55 80 en mailen kan naar [email protected]