• Lorem ipsum

Kindermann CablePort desk²

Kindermann CablePort desk² - Kwaliteitsoplossing voor elke werkplek en vergadertafel

De CablePort Desk² oplossingen van Kindermann zijn uniek, er zijn wel andere opbouwsystemen echter is er geen enkele zo fraai als deze. Ideaal om te monteren op de rand van het bureau of met de CablePort Desk² 80 op de "Grommet" het kabel doorvoer gat dat je tegenwoordig op de meeste bureaus en vergadertafels wel kunt vinden. Een ideaal systeem dat je zelf kunt opbouwen of samenstellen met diverse aansluitingen. Hoe precies, kun je onderaan deze pagina verder lezen.

Je kunt de systemen dus vrijwel volledig zelf configureren, zo kun je kiezen voor een x-aantal stroom aansluitingen, wel of geen USB laadstation (met 2 ingangen) en eventueel een netwerk, USB C of HDMI aansluiting bijvoorbeeld. Er zijn overigens nog veel meer aansluitingen beschikbaar, deze vindt je bij de CablePort standard² aansluitmodules.

Je gaat eigenlijk eerst bepalen, welke aansluitingen wil ik op mijn bureau of vergadertafel gemonteerd hebben. Bijvoorbeeld een netwerk aansluiting voor stabiel internet en een HDMI en een USB C aansluiting zodat als ik met mijn laptop kom alleen de kabeltjes hoef aan te sluiten op de Desk² unit. De achterzijde van deze ingangen (de aansluitmodules) zijn voorzien van 15 cm kabel met een female aansluiting. Vanuit dit punt, ga je dus met een kabel naar je monitor en je router met een "normale" aansluitkabel. Deze kabel kun je dus netjes vanaf de onderzijde van de bureau naar de plek van de bestemming brengen.

Vervolgens kom je met laptop en hoef je dus alleen met een korte kabel aan de voorzijde de HDMI kabel, de USB-C kabel en eventueel de Netwerkkabel aan de voorzijde aan te sluiten. In het geval van dit voorbeeld heb je dus 3 aansluitingen nodig. 
Daarnaast bepaal je hoeveel stroom aansluitingen wil ik hebben en wil ik een USB laadstation op mijn bureau of vergadertafel, zodat ik eenvoudig mijn telefoon, tablet of ander apparaat kan opladen met USB. 

Stel je heb aan 1 stroom aansluiting genoeg, omdat je wel wilt dat je laptop ook kan opladen en je wilt ook de mogelijkheid om je tablet of Telefoon op te laden. Daarnaast dus de aansluitingen RJ45 (Netwerk), HDMI en USB C) Dan heb je dus een uitvoering nodig met 1x Stroom, 1x USB Lader en ruimte voor minimaal 3 aansluitingen. 1 lege ruimte kan in de meeste gevallen met 2 aansluitingen (half-sized) worden gevuld. Dit staat ook wel duidelijk omschreven bij de Units. Dus dan zou je onderstaande nodig hebben. Hier heb je dus één stroom aansluiting, 1 USB laadstation (2 ingangen) en 2x leeg. Waar dan dus 4 (half-sized) aansluitmodules in geplaatst kunnen worden.

Je wilde echter maar 3 aansluitingen, dus wat moet je met het deel dat open blijft? Daar kun je een blind aansluitmodule in plaatsen. Die dekt het geheel netjes af. Bovendien zou je die eventueel later nog altijd kunnen opvullen met iets, zonder dat je een compleet nieuw unit nodig zou hebben. Dus het is altijd wel handig om één vrije ruimte te behouden.

 

Het USB laadstation en de stroom zijn aan elkaar gekoppeld, hier komt aan de onder/achterzijde slechts één stekker uit. Deze is voorzien van een Wieland GST 18 female aansluiting en kan eenvoudig met een Wieland GST 18 stroomkabel worden verlengd naar het stopcontact, waar de unit de voeding uithaalt. Deze kabels kun je uiteraard ook bij ons op de website vinden, te samen met wieland verlengkabels voor wanneer je grotere afstanden zou moeten overbruggen.

Je kunt dus niet alleen voor alles standaard kabels gebruiken, waardoor je geen connectoren hoeft te monteren, schroeven of solderen, maar gewoon insteken en klaar is kees. De bekabeling kan netjes via het open gedeelte aan de onderzijde  aan de rand van het bureau worden weggeleid naar een kabelgoot onder het bureau of met eventueel de Kindermann kabelslang direct naar beneden naar de vloer.

De CablePort oplossingen van Kindermann is een Reddot Design Award winnende oplossing van zeer hoge kwaliteit, metalen units in een brushed aluminium kleur of antraciet. De aansluitmodules zijn van ABS Kunststof met zeer stabiele connecties. Braca Europe is al sinds 2005 de specialist van Nederland in deze Kindermann oplossingen. Dus heb je advies nodig of wil je er meer over weten vraag het ons gerust. Wij helpen je graag. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 075 655 55 80 of per email naar [email protected]

Stel je weet precies wat je nodig zou hebben aan de hand van onze uitleg en je zou grotere aantallen nodig hebben voor meerdere werkplekken, dan kun je eenvoudig online een offerte samenstellen en aanvragen. Wij kunnen dan altijd kijken of wij een mooie projectprijs kunnen maken.