• Lorem ipsum

Monitor Armen

Welk type monitor arm zoek je?

Monitor Armen voor wand en bureau
Beugels voor monitoren, noemt met ook wel Bureau armen of Monitor armen, deze zijn verkrijgbaar voor aan de wand of voor aan het bureau. Een monitor arm verschilt niet veel ten opzichte van een tv wandbeugel voor kleine TV's, deze overlappen elkaar behoorlijk. Uiteraard kun je met elke monitor arm een kleine TV, voorzien van een VESA 75 of VESA 100 ophang gatenpatroon ophangen. Een Bureau monitor arm wordt een stuk meer gebruikt. Vooral op kantoor, binnen het onderwijs of thuis zie je bureau armen vaak gebruikt worden.

Bevestiging Monitor Armen
Bureau monitor armen zijn er met verschillende bevestigingen;  zo zijn monitor armen uitgevoerd met een klem en een bladdoorvoer. Een bureau monitor arm met klem zegt eigenlijk voldoende, deze wordt met behulp van een klem aan het bureau bevestigd. Vervolgens kun je met de bureau arm de juiste stand instellen. Het juist instellen van een bureau-arm is belangrijker dan het lijkt, een juiste ergonomische houding voorkomt een hoop klachten aan je gewrichten en uit onderzoek blijkt dat het bijdraagt aan de efficiency van de werknemer, hoe gek dat misschien ook mag klinken.

Afstellen Monitor arm
Het afstellen van monitor armen, of dit nou wand armen of bureau armen zijn, gaat per type verschillend. Net als de mogelijkheden van bureau armen, ook daar zit verschil in. Zo zijn er bureau armen met een korte enkele arm, maar ook met een dubbele arm. Je kunt je voorstellen dat de mogelijkheden bij een bureau arm met een langere monitor arm ook meer mogelijkheden heeft.

Daarnaast zijn er monitor armen die voorzien zijn van een gasveer systeem, waarbij het afstellen in hoogte ook zeer eenvoudig is. Dit is bij bureau armen zonder gasveer een stuk lastiger. Hier zijn twee verschillende manieren voor, met behulp van een inbussleutel gewoon losdraaien en weer vast draaien of door middel van een systeem dat eigenlijk hetzelfde werkt als een inschuifbare parasol, waarschijnlijk is het systeem je wel bekend.

Monitor armen voor 2 of 3 monitoren en meer (4 monitoren, 6 )
De monitor armen voor 2 monitoren worden ook wel Dual monitor armen genoemd.
Voor monitor armen voor 3 schermen hebben we de categorie Triple monitor armen
Om 4 monitoren aan je bureau vast te maken hebben wij de rubriek Monitor armen voor 4 schermen
Voor 6 schermen of meer bekijk je de Multi Monitor Solutions
 
Mocht je vragen hebben over bureau armen en de verschillen, of wanneer het om grotere aantallen gaat dan kun je altijd even contact opnemen of online een monitor armen offerte samenstellen. Wij helpen je graag verder.