• Lorem ipsum

Category 6 Patchkabels

Category 6 Patchkabels (Cat 6 of Cat 6a)

Een overzicht van diverse Cat 6 en Cat 6A kabels. In de diverse kabels zitten verschillen, in uiterlijk of bijvoorbeeld in de mantel en uiteraard zijn de kabels in diverse kleuren verkrijgbaar. Wij hebben de diverse kabels onderverdeeld in diverse categorieën. Onder de rubrieken, vind wat de verschillen zijn en waar de termen voor staan.

Snelheden en bandbreedtes  

Snelheid van Cat 6 kabels is 1000 Mbit/s (1 GB/s) op een bandbreedte van 250 MHz. Dit is op dit moment (2022) de standaard bij huiselijk gebruik.

Snelheid van Cat 6a is 10000 Mbit/s (10 Gb/s) op een bandbreedte van 500 MHz. Geschikt voor 10 Gb netwerken. Voor zeer intensief gebruik thuis. Voor bijvoorbeeld het streamen van films, online gamen of team meetingen doet.  Ook zeer goed te gebruiken in het midden -en klein bedrijf. Waar meerdere mensen gelijktijdig upload en of download.

Waar staat wat voor:

Cat 6 - Normale mantel, normale snelheid
Cat 6A - Normale mantel, normale snelheid (hoger dan Cat 6)

FTP - Foiled Twisted Pair, een folie onder de mantel voor een betere bescherming tegen storingen en signalen van buitenaf

S-FTP of SSTP - Shielded Foiled Twisted Pair of Seperate Shielded Twisted Pair, een folie onder de mantel en een folie om de aderparen voor een maximale bescherming tegen storingen en signalen van buitenaf.

Slimline - verkorte connectoren en dunnere kabel
LSZH - Low Smoke, Zero Halogeen. Halogeen vrije kabels die bij een eventuele brand vrijwel geen rook uitstoten. Deze wordt veel al gebruikt in gebouwen waar veel netwerk bekabeling wordt aangelegd